در گذر زمان
پارس جهد از ابتدای تاسیس خود فراز و نشیبهای زیادی را به خود دیده و با نقشآفرینی تک تک اعضای خود به جایگاه فعلی نائل شده است. ترسیم منحنی رشد و شکلگیری سازمان میتواند الگویی برای سایر جویندگان ساختار و سازمان باشد.
آغاز تحقیقات بر روی کاغذهای رکوردر
با توجه به نیاز روزافزون صنعت نفت و نیرو در آن زمان به کاغذ، قلم و جوهرهای رکوردر و نبود تولیدکننده در کشور، آقایان حسین مقدسی و علی شهرابی به اتفاق تصمیم گرفتند که تحقیقات جامعی را بر روی سیستمهای تولیدی انواع این کاغذها انجام دهند. در این راستا و به جهت تمرکز تصمیم گرفته شد که شرکتی احداث گردد.
۱۳۷۳تاسیس شرکت پارسجهد
با توجه به نتیجهگیری های اولیه تحقیقات بر روی بومیسازی و تولید کاغذهای رکوردر شرکت پارسجهد در تهران تاسیس گردید. در ابتدای فعالیت دفتری در شهر اراک اجاره گردید و فعالیتهای تحقیقاتی در آنجا متمرکز گردید.
۱۳۷۴آغاز تولید کاغذهای رکوردر
با تلاشهای شبانهروزی و ساخت برخی از ماشینآلات و نیز برونسپاری بخشی از فرآیند تولید، بالاخره اولین نمونههای کاغذهای رکوردر برای اولین بار در کشور تولید گردید.
۱۳۷۵شرکت در نمایشگاه بینالمللی تهران برای اولین بار
حضور در نمایشگاه بینالمللی به عنوان اولین معرفی عمومی شرکت و محصولات آن که برای اولین بار در ایران ساخته شده بودند و تا آن موقع تماما از خارج خریداری میگردید استقبال عظیمی داشت. به نحوی که بعد از اتمام نمایشگاه حجم درخواستهای خرید چهار برابر گردید.
۱۳۷۶اخذ استاندارد ایزو ۹۰۰۱
با چیدمان علمی مهندسی و مدیریت کیفیت در اواخر سال ۱۳۷۷ پارسجهد توانست سیستم مدیریت کیفیت خود را بر اساس استاندارد ایزو ۹۰۰۱ چیده و بطور کامل آن را اجرایی نماید.
۱۳۷۷آغاز تولید قلمهای رکوردر
قلمهای رکوردر با تنوع زیاد و تکنولوژیهای تولید پیچیدهشان جزو لاینفک ثبت اطلاعات فرآیندی میباشند. بدون بومیسازی و تولید داخلی این قلمها، عملا پروژه بومیسازی کامل ملزومات مصرفی سیستمهای ثبت اطلاعات ناقص میماند. پارسجهد با تداوم تحقیقات خود بالاخره توانست به تکنولوژی تولید این محصولات دست پیدا کند و آنها را مطابق استانداردهای جهانی تولید نماید.
۱۳۷۸رفع نیاز کل کشور و شروع صادرات
با تلاشهای مستمر مهندسین شاغل در پارسجهد و بعد از گذشت ۶ سال بالاخره کشور به واردات ملزومات ثبت اطلاعات فرآیندی بینیاز گردیده و بیش از ۹۵٪ بازار مصرفی کشور در اختیار پارسجهد قرار گرفت و همزمان صادرات این محصولات به کشورهای حاشیه خلیج فارس آغاز گردید.
۱۳۸۰عقد قرارداد انتقال تکنولوژی با ABB
با حمایت شرکت ملی صنایع پتروشیمی و پس از مذاکرات فراوان در ایران و ایتالیا بالاخره قرارداد انتقال تکنولوژی تولید انواع ترانسمیترهای فشار و اختلاف فشار با شرکت ABB منعقد گردید و عملیات اجرایی فاز اول آن بلافاصله آغاز گردید. به موجب این توافقنامه، طی سه مرحله کل دانش فنی تولید این محصولات (با جهتگیری فروش به ایران و کشورهای CIS) به پارسجهد منتقل می گردید.
۱۳۸۲اخذ استانداردهای ATEX و CE برای محصولات جدید
با همکاری شرکت ABB، پارسجهد موفق شد که برای محصولات اندازهگیری فشار از دو شرکت معتبر اروپایی ZELM و CESI استانداردهای لازم برای محصولات و خط تولید ترانسمیترهای فشار و اختلاف فشار در ایران اخذ نماید و ایران در ردیف کشورهای تولیدکننده این تجهیزات پیشرفته قرار گرفت.
۱۳۸۳تشکیل مرکز تحقیقات پارسجهد
بنا بر ضرورت سازمانی و حفظ پویایی شرکت، مرکز تحقیقات پارسجهد با هسته اولیه سه نفره تاسیس گردید. هدفگذاری این مرکز بومیسازی و ایجاد تکنولوژی تولید تجهیزات اندازهگیری بود که در ابتدا با تجهیزات تماماً مکانیکی نظیر المنتهای اولیه اندازهگیری شدت جریان (ونتوری، اریفیس و...) شروع گردید.
تشکیل این مرکز نقطه عطفی در تاریخ پارسجهد بوده و به تدریج به مهمترین دستاورد آن تبدیل گردید. با جذب نخبههای مهندسی از داخل و خارج از کشور، این مرکز توانست به دانش فنی تولید بسیاری از تجهیزات مطابق با استانداردهای جهانی دست پیدا کند و موجب افزایش محدوده محصولات پارسجهد گردد.
۱۳۸۶تولید تجهیزات اندازهگیری شدت جریان به روش اختلاف فشار
تجهیزات اندازهگیری دبی جزو پرمصرفترین و مهمترین تجهیزات اندازهگیری در هر فرآیند اعم از نفتی، نیروگاهی و پتروشیمیایی میباشند. این تجهیزات حسب نیاز از تنوع زیادی برخوردار بوده و موارد متعدد مهندسی پیشرفته را هم در طراحی و تولید دارا میباشد. پارسجهد در طول ۳ سال توانست هم به تکنولوژی طراحی تمامی انواع آنها و هم روشمندسازی تولید بهینه آنها دست پیدا کند و هنوز با گذشت ۱۲ سال، برخی از انواع این تجهیزات انحصاراً توسط پارسجهد در خاورمیانه طراحی و تولید میشوند.
۱۳۸۸تغییرات سهامداران
در مهرماه سال ۱۳۸۹ سهامداران تصمیم به ایجاد تغییرات اساسی در مالکیت شرکت گرفتند و آقای علی شهرابی فراهانی با فروش تمامی سهام خود به آقای حسین مقدسی از سهامداری و مالکیت شرکت کنار رفت و این سرآغاز فصل جدیدی در شیوه کاری پارسجهد گردید. در این راستا و با سرمایهگذاری ۱.۵ میلیون یورویی، دفتر مرکزی شرکت از یک آپارتمان، به یک ساختمان چهار طبقه تغییر یافت تا بتوان چارت سازمانی را پیادهسازی کرد.
۱۳۸۹ایجاد بخش مهندسی فرآیند پارسجهد
ماموریت این بخش طراحی پایه و طراحی تفصیلی فرآیندهای نفت و گاز و پتروشیمی از جمله واحدهای جداسازی هوا و تولید اکسیژن و نیتروژن خالص بود. اولین قرارداد این بخش هم در سال ۱۳۹۳ با شرکت پتروشیمی بوشهر امضا گردید. علاوه بر آن، این بخش در طراحی پایه چندین پروژه نفتی نقش داشته است.
۱۳۹۱ایجاد خط تولید تجهیزات اندازهگیری دما
نیاز صنایع کشور به تولید انواع تجهیزات حساس اندازهگیری دما، شرکت پارسجهد را بر آن داشت که نسبت به ایجاد دانش فنی و تولید انبوه تمامی انواع محصولات پیشرفته اندازهگیری دما اقدام نماید. با سرمایهگذاری ۱.۶ میلیون یورویی خط تولید کامل تجهیزات اندازه گیری دما، شامل انواع سنسورها، ترموولها، سنسورهای مخصوص، قطعات ریز منفصله و حتی هاوسینگ مربوطه همراه با سیستم کامل کالیبراسیون و صدور گواهینامه معتبر ایجاد گردید. این خط تولید قادر است نیازهای حداقل ۵۰٪ کشور را در یک شیفت تولید و تحویل نماید.
بدیهی است که تمامی دستورالعملهای طراحی و تولید و حتی طراحی و ساخت ابزارآلات ویژه این خط تولید مطابق با آخرین استانداردهای بینالمللی توسط مرکز تحقیقات پارسجهد انجام شده است.
۱۳۹۲ایجاد بخش طراحی و ساخت انواع دیافراگم سیل
بعد از چهار سال کار تحقیقاتی ممتد بالاخره در سال ۱۳۹۳ پارسجهد توانست به دانش کامل طراحی و ساخت انواع دیافراگم سیل و ریموت سیل با دقت بسیار بالا و در اشل جهانی دست پیدا کند. ایجاد این خط تولید توانست کشور را از واردات این محصول استراتژیک که در اندازهگیری فشار به کار می رود بینیاز نماید. از زمان راهاندازی تا کنون دهها پروژه ملی این خانواده تجهیزات پارسجهد را خریده و نصب کرده و در حال استفاده میباشند. خوشبختانه کیفیت خوب این محصولات حجم بالای خرید انواع خارجی آن را به شدت کاهش داده است و در حال حاضر اکثریت پروژههای کشور از این محصول استفاده میکنند.
۱۳۹۳تاسیس واحد کنترل و اتوماسیون واحدهای فرآیندی
با تاسیس واحد کنترل و اتوماسیون واحدهای فرایندی، در وهله اول پارسجهد اقدام به ارائه خدمات نوسازی و تعمیر سیستمهای کنترل توربینها و کورههای قدیمی نمود و در این راستا پروژههای زیادی را در مناطق نفتخیز، خط لوله و مخابرات، پتروشیمیها، پالایشگاهها و صنایع معدنی انجام داد. نوسازی سیستم کنترل یکی از مهمترین بخشهای نوسازی در صنایع پیشرفته است که با هزینه اندکی یک تجهیز استراتژیک مانند توربین دوباره نوسازی گردیده و برای یک بازه زمانی دراز مدت دیگر برای سرویسدهی آماده میشود.
در سال ۱۳۹۵ برای تکمیل بخش اتوماسیون، پارسجهد به پروژههای گرین فیلد هم ورود نمود و در این راستا واحد طراحی، مهندسی و خرید و اجرای سیستم های کنترل مدرن روز شامل DCS, ESD, F&G & FCS را ایجاد نمود. همکاری مستمر با شرکت ABB در این سالها و اخذ لیسانس تجمیع این سیستمها با استفاده از محصولات ABB خود باعث گردید که پارسجهد به نماد اجرای سیستمهای کنترل 800XA تبدیل گردد و در این راستا توانست پروژههای خوبی را در نفت و گاز و پتروشیمی و فولاد از آن خود کند.
۱۳۹۴ایجاد خط تولید تجهیزات اندازهگیری ارتفاع سیالات
با اتمام فرآیند تحقیقاتی، در این سال خط تولید تجهیزات اندازهگیری ارتفاع سیالات شامل گیجهای مغناطیسی ارتفاع مایعات و گیج گلسهای نشان دهنده برای اندازهگیری سطح آب بویلرها طراحی و ساخته گردید. با ایجاد این خط، پارسجهد قادر گردید بخش بزرگی از تجهیزات مکانیکی سنجش ارتفاع مایعات را با دانش بومی تولید و تحویل پروژههای کشور بنماید.
۱۳۹۵ادغام شرکت اتوماسیون ماد در پارسجهد
سال ۱۳۹۵ طی یک توافقی که با شرکت اتوماسیون ماد انجام گردید، این شرکت در پارسجهد ادغام شد. اتوماسیون ماد یک شرکت با بیش از ۱۰ سال تجربه در زمینه طراحی سیستمها، خرید، نصب و راهاندازی موتورها و درایورهای ولتاژ متوسط در کشور بود. این شرکت یکی از شرکای اصلی تجاری ABB در ایران بوده و بیشتر فعالیتهایش در حوزه صنایع معدنی مخصوصاً صنایع مس و فولاد انجام گردیده است. تجربه عمیق شرکت اتوماسیون ماد در حوزه برق توانست دپارتمان بزرگی برای پارسجهد در این حوزه ایجاد نماید و از این تاریخ به بعد، پارسجهد به پروژههای برقی ورود کرده و توانست قراردادهای موفقی را در حوزه تعمیرات جرثقیلهای سنگین و یا خطوط نقاله معادن بزرگ نظیر مس سرچشمه اجرا نماید.
۱۳۹۵تولید انبوه انواع گیجهای فشار
در این سال هیئت مدیره شرکت تصمیم بر افزودن خانواده گیجهای اندازهگیری فشار به محصولات شرکت گرفت. گفتنی است که تکنولوژی تولید گیج فشار از سالها قبل در پارسجهد ایجاد شده و نمونههای فراوان هم تولید گردیده بود اما تولید انبوه آن و دریافت سفارشات پروژههای کشور از سال ۱۳۹۶ آغاز گردید. این بخش با افزایش ظرفیت در انتهای سال ۱۴۰۰ قادر به جذب تقاضاهای خرید بیشتر پروژههای کشور بوده و میتواند پاسخگوی نیازهای پروژهها شود. گفتنی است که انواع گیجهای دیافراگمدار نیز با بالاترین کیفیت در پارسجهد تولید میشوند.
۱۳۹۶آغاز تولید انواع شیرهای منیفولد
در این سال، پس از انجام کارهای تحقیقاتی زیاد و تستهای فراوان تولید انواع شیرهای منیفولد از حالت نمونهسازی، به تولید انبوه با کیفیت بالا تبدیل شد. طراحی شیرها از سال ۱۳۹۰ شروع شده بود اما به دلیل نواقص فنی که در تولید انبوه مشاهده میشد، عملاً شیرها به تولید انبوه نرسیده بودند. با تغییر طراحی و بررسیهای طولانی و انجام سختگیرانه ترین تستهای محیطی، بالاخره پارسجهد توانست خانواده شیرهای منیفولد را به طور کامل با بالاترین کیفیت روز دنیا، در ایران تولید نماید. این شیرها در سه گروه فشاری ۳۰۰۰، ۶۰۰۰ و ۱۲۰۰۰ پوند (PSI) تولید میشوند. استفاده از مواد اولیه مرغوب که از بهترین تولیدکنندههای استیل دنیا تامین میگردد، باعث گردیده که این شیرها از نظر کیفی با برندهای بزرگی نظیر پارکر و سویجلاک به صورت تنگاتنگ رقابت نمایند. این شیرها در ۱۴ نوع مختلف طراحی و ساخته میشوند.
۱۳۹۶آغاز تولید سیستمها و تجهیزات اندازهگیری و پایش خوردگی
در سال ۱۳۹۷ و پس از مدتها کار مهندسی و تحقیقاتی فشرده در بخش تحقیقاتی پارسجهد، بالاخره دانش فنی کامل خانواده سیستمها و تجهیزات آنالوگ اندازهگیری و پایش خوردگی ایجاد و تولید انبوه آنها آغاز گردید. این تجهیزات شامل انواع کوپنها، انواع نگهدارندهها، انواع اتصالات، شیر مخصوص سرویس، تجهیز مخصوص جاگذاری هولدر لوله و سایر موارد با بالاترین سطح استانداردهای بینالمللی تولید گردید. در حال حاضر این بخش پاسخگوی نیاز بیشتر صنایع کشور بوده و برای اغلب پروژههای روز صنایع نفت و گاز و پتروشیمی تولید مینماید.
۱۳۹۷تولید تجهیزات هیدرا استپ پایش سطح آب در بویلرهای با فشار و دمای بالا
برای کنترل سطح آب ظروف تحت فشار و دمای بالا نظیر بویلرهای MPS و HPS نیاز به تجهیزاتی است که ضمن تحمل این فشار، بتوانند میزان ارتفاع مایع را پایش و گزارشدهی نمایند. سیستمهای هیدرا استپ از خاصیت رسانایی مایعاتی نظیر آب استفاده کرده و ضمن نمایش به صورت LED در محل، سیگنالهای الکترونیکی به صورتها و پروتکلهای مختلف ارسال مینمایند. با بومیسازی و طراحی این محصولات، پارسجهد توانست جزو معدود شرکتهایی در دنیا باشد که انواع خانواده این تجهیزات را به طور کامل تولید مینمایند. علاوه بر خود تجهیز، تولید هند هلد با گواهی ATEX نیز یکی دیگر از افتخارات پارسجهد در این حوزه میباشد.
۱۳۹۸مهندسی و تجمیع پکیجهای سنجش و پایش گازهای آلاینده
در سال ۱۳۹۹ و با انجام کار مهندسی فراوان، بالاخره سیستم پکیجهای سنجش و پایش گازهای آلاینده که توسط کورهها و توربینهای گازی تولید میشوند در پارسجهد نهاییسازی شده و به طور کامل تولید و تجمیع گردید. گفتنی است که بخش اندازهگیری دبی گازها و بخش اتوماسیون و کنترل این پکیجها به طور کامل در پارسجهد تولید گردیده و با تامین مابقی قطعات و تجهیزات، سیستم در پارسجهد تجمیع میگردد. پروژه فاز ۱۴ پارس جنوبی یکی از نمونههای موفق بومیسازی این پکیجها میباشد.
۱۳۹۹مهندسی و تجمیع پکیجهای اندازهگیری دقیق دبی سیالات (Metering Skids)
با وجود تخصص نهادینهشده در بخش مهندسی پارسجهد در حوزه اندازهگیری، مدیریت مجموعه تصمیم به ایجاد بخش طراحی و ساخت پکیجهای کامل میترینگ مایعات و گازهای هیدروکربنی گرفت. بدین منظور مازی با ایجاد مدارک مهندسی و دیسیپلینهای مرتبط، فضای کارگاهی جدید و مجهزی نیز به وسعت ۱۷۰۰ متر مربع به کارخانه شماره ۱ افزوده گردید. لازم به توضیح است که بخشهای زیادی از تجهیزات لازم در این سیستمها در پارسجهد ساخته شده و مابقی از برندهای معتبر غربی تهیه میشوند.
۱۳۹۹تولید گیجهای دما
با توجه به اینکه دانش فنی تولید گیجهای دما از مدتها قبل ایجاد شده بود و به شکل نمونه این تجهیزات تولید شده بودند، بالاخره در اواخر سال ۱۴۰۰ با ایجاد امکانات لازم، تولید انبوه آن ها در کارخانه پارسجهد آغاز گردید. گیجهای دما مکمل گیجهای فشار بوده و معمولاً در بیشتر پروژههای نفت و گاز و پتروشیمی و پروژه های معدنی و نیروگاهی از آنها استفاده میشود.
۱۴۰۰بومیسازی دانش فنی درایوهای ۷ مگاوات سیکلو کانورتر
با توجه به آتشسوزی در یکی از واحدهای سیمان تهران در سال ۱۳۹۹، بخش کنترل درایو ۷ مگاوات آسیاب این شرکت عملاً سوخته و از بین رفته بود و منجر به تعطیلی آن واحد گردیده بود. با توجه به تحریم ظالمانه کشور، شرکت ABB (سازنده این سیستمها) علی رغم اعلام اولیه حاضر به نوسازی درایو سوخته نگردید و مدت مدیدی این واحد از سرویس خارج شد. با عقد قرارداد، پارسجهد تیم مهندسی زبده به محل اعزام کرده و ظرف مدت ۶ ماه سیستم کامل کنترل درایوهای پر قدرت طراحی و بومیسازی گردیده و در محل نصب گردید. سیمان تهران پس از وقفهای طولانی بالاخره با ظرفیت کامل و بدون هیچ مشکلی در مدار تولید قرار گرفت و از آن تاریخ بدون توقف در حال تولید میباشد.
۱۴۰۰